Skönhetstips för mammor

Oavsett om det är vardag eller fest vill man visa sig från sin bästa sida. Det har tyvärr inte varit lika enkelt att göra det sedan jag blev mamma. Något som säkerligen fler än jag upptäckt! Därför bjuder jag idag på 5 skönhetstips för mammor :)

skönhetstips, skönhet, mamma, barn, förälder


1. Uppsatt hår Utsläppt hår har sin charm, men så länge man har småbarn är det både lättare och bekvämare att satsa på uppsatt. Hår som hänger ner i bajsiga blöjor eller matsöl gör ingen glad. Små fingrar har dessutom en tendens att klänga och dra i allt de kommer åt. (Är man mer vågad kanske man till och med ska satsa på kortklippt!)

Jag väljer allra helst en stadig uppsättning som tål lite lek och bus. Min "go to" frisyr är den inbakade flätan som kan varieras efter behov (och hur mycket tid man har till sitt förfogande!) Även med bara en eller några få "inbakningar" och slarvigare flätning blir det en vardagssnygg frisyr som håller mycket längre än en vanlig fläta. Och med lite fler och smalare testar, stramare flätning och ett snyggt hårband blir det en festfrisyr.

2. Naturligt snygga naglar Om man vill satsa på långa eller till och med salongsgjorda naglar så är det helt ok, men jag håller mina naglar kortklipta för att allt blir lättare så. Att lägga på nagellack är också knepigt. Man löper hela tiden en inte obetydlig risk att bli tvungen att avvärja någon barnrelaterad katastrof innan nagellacket torkat. Då är det i bästa fall bara att börja om och i värsta fall har man knallrosa nagellack på soffa, kläder och unge.

Mitt tips är att i stället se till att få riktigt snygga naturliga naglar. Detta genom att regelbundet och försiktigt trycka tillbaka nagelbanden (efter duschen så slipper du blötläggning), använda nagel/nagelbandsolja, fila naglarna noggrant så att de får samma form (det gör inget om man bara hinner med en nagel åt gången mellan amningar, disk och blöjbyten, bara man hunnit med alla innan det är dags för festen) och använda en "nail buffer".

3. Lämpliga smycken Lämpliga smycken är ryck- och klängsäkra smycken. Undvik alltså halsband och hängande örhängen. Små "plupp-örhängen", hårda armband och ringar funkar däremot utmärkt. Det kan kännas svårt om det inte är ens vanliga stil, men se det som ett tillfälle at pröva något nytt!

4. Rätt kläder Svart må vara smickrande för figuren, men ingen annan färg får babykräkfläckar att synas lika tydligt. På ett lite ljusare småmönstrat tyg syns fläckar som allra minst. Väljer man också tyg som inte ändrar färg när det blir blött (ull, silke och syntet) och inte blir skrynkligt (ull, polyester eller liknande) är man ännu bättre förberedd.

5. Sänk kraven Det vackraste hos en mor är hennes kärlek till sina barn. Låt den synas och släpp kraven på ett perfekt yttre. Om du har fläckar på knäna betyder det att du har gjort ditt barn lyckligt genom att leka med det, om du har babykräks på axeln betyder det att ditt barn slipper ha ont i magen tack vare dig och om du har en sned och vind fläta betyder det att du har en unge som strålar av stolthet över att ha fått göra mammas frisyr.

Om du stressar över dessa oundvikliga missöden så kommer folk i din omgivning att lägga märke till dem. Om du skrattar åt dem och låter ditt barns välmående komma i första hand så kommer det i stället vara ditt kärleksfulla leende som folk lägger märke till.

Skönhetstips, skönhet, mamma, barn, förälder

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

I min BB-väska

Utomhusaktiviteter i issoleringstider

Träna tillsammans