Utomhusaktiviteter i issoleringstider


Nu har hela familjen virus-symptom sedan en vecka. Vi snorar och hostar, men ingen av oss har feber och ingen av oss mår jättedåligt. Men då spridningen av Covid-19 är ett faktum och sjukvårdens kapacitet att hinna med att vårda de allvarligt sjuka är hotad gör vi vad vi kan för att minska smittspridningshastigheten genom att issolera oss.

Har du någonsinn försökt hålla en inte sjuk 2(snart 3)-åring innomhus? Efter en dag blev hon omöjlig att ha att göra med. Barn behöver stimuleras. När de dessutom inte får träffa sina kamrater på förskolan behöver de verkligen stimuleras. Mer än vad allt hemmapyssel i världen räcker till. Men av smittskyddsskäl är de närliggande utflyktsmålen så som biblioteket och köpcentrat liksom att åka buss till något museeum, eller liknande längre bort. Som tur är kan man fortfarande vara utomhus utan att smitta folk!

Först vill jag bara klargöra vad som är ok att göra och inte göra när man har sjuka barn eller själv är sjuk i dessa tider. Allt som innebär att du måste vara närmare andra människor än 2 meter eller innomhus tillsammans med andra människor (även på längre avstånd än två meter) i mer än 15 minuter får vänta.

Att besöka den folktomma lilla lekplatsen på gården är alltså helt ok, men att besöka den populära lekplatsen med en massa andra barn är det inte. Att gå ut i skogen är helt ok, men att ta bussen dit är det inte.

När man har tröttnat på lekplatsen - eller när det blir för mycket folk kan man i stället:

- Gå en promenad i skogen. Den lilla skogsremsan där man fortfarande ser hus på båda sidor räcker! Om barnet inte är såld på idén så kalla det upptäcksfärd, ta med en kamera och fota roliga saker som ni hittar.

- Leta efter vårtecken.

- Spela skogsbingo. Använd mina bingobrickor nedan eller gör egna.
skogsbingo
skogsbingo - vår
skogsbingo - sommar
skogsbingo - höst
skogsbingo - vinter

- Ha piknick. Lite fika och ett sittunderlag övertygar de flesta!

- Cykla. Eller åk skataboard, sparkcykel, trehjuling, enhjuling...

- Sparka/kasta boll.

- Bygga koja.

- Leka följa John.

- Göra en hinderbana. Några pinnar att hoppa över, krypa under eller springa runt räcker!

- Mata fåglar.

- Hoppa i vattenpölar.

- Blåsa såpbubblor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

I min BB-väska

Träna tillsammans