Behåll semesterkänslan

Nu har jobb, förskola och aktiviteter kommit igång på riktigt efter sommaren. Det var jättelängesedan jag skrev här (buhu!), men nu har lusten att skriva igen kommit tillbaka (hurra!). Jag börjar med en tanke om hur man kan behålla semesterkänslan trots att hösten är här.


Var ute

Det finns fortfarande varma dagar. Passa på att ta vara på dem genom att ta en extra promenad på väg hem, ta en fika efter jobbet eller en extra sväng till lekplatsen.

Många vardagsaktiviteter med barn går också att flytta med sig ut när bara vädret tillåter. Ta med ritblock och kritor, några böcker att läsa, pärlor och pärlplattor eller lego/duplo. Förutom det behövs bara har en filt att breda ut sig på.

Prioritera

Om det känns stressigt och kravfyllt att behöva åka iväg på en massa möten och aktiviteter, oavsett om det är dina egna eller barnens, så fundera ett varv till på om du verkligen ska fortsätta. Ibland kan det kännas svårt att komma igång igen efter sommaruppehållet, trots att det egentligen är något som man tycker om och mår bra av när man väl är där. Men ibland kan det vara först efter ett uppehåll som man upptäcker att man trivs bättre med att ta det lugnt hemma än att gå på just den aktiviteten.

Extra svårt blir det om man gillar varje aktivitet var och en för sig, men märker att det tillsammans blir mer än man mäktar med. Då gäller det att prioritera efter vad man själv (och barnen) mår bäst av, inte någon kännsla av vad man "borde" göra.

Ta dig tid

Stanna och hoppa i vattenpölarna, kolla i skyltfönster eller utforska skogen. Ta dig tid att skära upp grönsaker till frukostmackan och varför inte använda finporslinet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

I min BB-väska

Utomhusaktiviteter i issoleringstider

Träna tillsammans